top of page
  • Forfatterens bildeStartup CFO

Må jeg ha et regnskapsprogram?

Oppdatert: 30. nov. 2017

Mange gründere og bedriftseiere lurer på om man må ha et regnskapsprogram. For de fleste er svaret ja, men noen kan slippe unna.


Hvem må ha et regnskapsprogram?

Alle selskap som må levere næringsoppgave og er registrert i Merverdiavgiftsregisteret er bokføringspliktige og dermed pliktige til å foreta løpende bokføring, samt dokumentere, spesifisere og oppbevare regnskapsopplysninger jf. Bokføringsloven. Selskap med over 600 bilag per år må ha et godkjent regnskapsprogram. Et bilag kan f. eks. være en faktura til kunde eller en kvittering fra et kjøp. Har selskapet under 600 bilag per år holder det at det føres en oversikt i f. eks. et regneark.


Hvorfor ha et regnskapsprogram?

Velger du å bruke regneark kan du spare noen hundre kroner per måned, men det krever at du har god kontroll på bokføring. De største utfordringene med å føre i regneark er å ha tilstrekkelig kontroll på merverdiavgift og lønn. Et regnskapsprogram vil tilfredsstille alle kravene i Bokføringsloven og gjøre det lettere å ha kontroll på selskapets inntekter og kostnader, og eiendeler, egenkapital og gjeld. Vi anbefaler derfor alle å investere i et regnskapsprogram, først som sist.125 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page